Ruski narodni lekovi protiv anemije

Sok od cvekle i šargarepe

Krvna slika, u najopštijem, predstavlja opšti prikaz zdravstvenog stanja, a neuravnoteženo stanje ili poremećaj parametara njenih činilaca predstavlja alarm za ozbiljnije lečenje.

Malokrvnost ili anemija je vrlo česta pojava, i u velikom delu populacije predstavlja ozbiljan problem koji iziskuje dugotrajan proces lečenja. Smanjen broj crvenih krvnih zrnaca ili manjak hemoglobina za posledicu imaju oslabljeno stanje imunološkog sistema, a pojava zamora, glavobolja, odsustvo apetita, razdražljivost, pojačano znojenje, depresivne misli, bledilo su manifestacije ovog stanja.

Ruska narodna medicina za borbu protiv anemije preporučuje promenu režima ishrane unošenjem hrane bogate mikroelementima i to posebno gvožđa, cinka, bakra i hroma.

Ishrana bogata ribom, morskim plodovima, povrćem u svežem stanju ili bareno povrće sa govedinom, žitarice, pavlaka, puter i jaja najzastupljenij su na ruskoj trpezi.

Ako se, ipak desi da se dijagnostikuje anemija tada pomoć vredi potražiti i u narodnoj medicini, što ne isključuje svakodnevnu upotrebu radi preventive i podizanje kvaliteta zdravstvenog stanje organizma uopšte.

Eliksir za povećanje hemoglobina

Eliksir sastavljen od meda, šargarepe, cvekle, limuna, oraha i suvog grožđa smatra se čudotvornim u pogledu dejstva na povećanje nivoa hemoglobina u krvi.

Prvi rezultati su vidljivi već nakon dve nedelje upotrebe, a budući da se radi o sklopu vrlo korisnih namernica, ovaj eliksir se može koristiti za poboljšanje kvalieta opšteg zdravstvenog stanja organizma.

Sastojci:

∙ 200 ml soka od šargarepe

∙ 200 ml soka od cvekle

∙ 2 limuna

∙ 200 g suvog grožđa

∙ 200 g jezgra oraha

∙ 200 ml livadskog ili čistog meda.

Važno je naglasiti da se treba potruditi da sve ove namernice budu organskog porekla.

Način pripreme:

Pripremiti čistu staklenu teglu zapremine 1l, i to je posuda koja je dovoljna za navedenu količinu sastojaka.

Limun se dobro opere, najbolje je potopiti ga u mlaku vodu sa rastvorom sode bikarbone  da odstoji par sati, a potom dobro isprati pod mlazom. Limun iseći na pola, povaditi koštice budući da daju gorčinu, a potom samleti,  zajedno sa korom.

Samleveni limun staviti u prethodno pripremljenu teglu, a potom dodati med, ceđeni sok od cvekle, šargarepe. Najbolje je da se cvekla i šargarepa cede ručno, izrendane, kroz gazu, ali ako to nije moguće u redu je i sok iz sokovinika.

U ovu smesu se dodaju sitno seckani orasi i suvo grožđe , i sve zajedno se dobro izmeša. Dobije se oko kilograma ukusne smese koja ima vrlo lekovito dejstvo. Čuva se na hladnom mestu, najbolje u frižideru, a konzumira se tri puta dnevno pre jela po jedna kašičica.

Čajevi i čajne mešavine za anemiju

Pored ovog eliksira, ruska narodna medicina u borbi protiv anemije preporučuje i čajeve, a lekovite biljke koje se mogu naći i kod nas su: kopriva, kantarion, listovi kupine, pelin, hajdučka trava, koren maslačka,  šipurak.

Jedan od vrlo efikasnih čajeva jeste mešavina jednakih količina listova koprive, cvetova hajdučke trave i usitnjenog korena maslačka. Čaj pokazuje efekte nakon minimalno dva meseca korišćenja, a tokom ovog perioda pije se pola sata pre jela.

Spravlja se tako što se sastavi jednake količine ove tri biljke, a za jednu šolju čaja koristi se supena kašika ove smeše koja se prelija sa 3 dl kipuće vode.

Efikasna biljna mešavina za anemiju

Biljna mešavina koja je takođe efikasna za tretman anemije sastoji se od kantariona, listova koprive i listova kupine. Sastav čine tri kašike kantariona, dve kašike lista koprive i dve kašike lista kupine. Ovo se usitni u avanu i prelije sa 2 dl kipuće vode. Količina je dovoljna za dnevnu konzumaciju i pije se tokom dana, nevezano za obroke, u manjim količinama.

Za povećanje broja crvenih kvnih zrnaca ruska narodna medicina preporučuje i list pelina, s tim što se list mora brati u maju mesecu. Staklena tegla zapremine 4 lista napuni se listovima pelina, prelije apotekarskim alkoholom i ostavi da odstoji tri nedelje na toplom i mračnom mestu.

Potom se procedi i prelije  u  flašu od tamnog stakla. Dobijeni napitak se može koristiti u višemesečnom tretmanu, a pije se po jedna kap rastvorena u kafenoj kašičici vode.

Konzumira se tri puta dnevno pola sata pre jela u trajanju od tri nedelje, a potom se napravi pauza od trajanju od dve nedelje.

 

mateo

Read Previous

Saveti za uspešnu trgovinu binarnim opcijama

Read Next

Da li korona i mesecima nakon izlečenja ostavlja posledice po zdravlje?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *