Saveti za uspešnu trgovinu binarnim opcijama

binarne-opcije

Foto: Unsplash.com

Binarne opcije su se na finansijskom tržištu pojavile davne 2008. godine, a od 2012. su legitimno finansijsko sredstvo sa kojim možete ostvariti odličan profit. Trgovina binarnim opcijama se svodi na procenu rizika, ulaganje i puno sreće – ako dobro procenite možete zaraditi mnogo. Ako omanete, izgubićete sve. Dakle –  igrate na sve ili ništa.

Obzirom da binarne opcije nisu dovoljno zastupljene u regionu, a pružaju mogućnost dobre zarade, donosimo vam vodič o binarnim opcijama. Ukoliko vas zanima kako možete da otpočnete trgovinu i gde možete da se registrujete – nastavite sa čitanjem.

Da li je trgovanje binarnim opcijama bezbedno?

Binarne opcije se generalno smatraju sigurnom investicijom. Međutim, kao i kod svih novčanih ulaganja, isplati se unapred se pripremiti i izvršiti istraživanje, kako biste se uverili da imate posla sa legitimnim provajderom usluge, kakav je na našem tržištu binaryoptions.com. Evo glavnih razloga zašto trgovina binarnim opcijama može biti jedna od najsigurnijih investicija:

Jednostavna, lako razumljiva trgovina

Jedna od najvećih prednosti trgovine binarnim opcijama je njena jednostavnost. Ima jednostavnu premisu koja vam daje samo dve opcije i ishoda, te otuda naziv “binarna”. 

Na osnovu vaše procene, prema različitim faktorima i obrascima, vi ćete izabrati i predvideti kretanje sredstava u određenom trenutku. To je direktan predlog „da ili ne“, gde ćete dobiti fiksni procenat vaše investicije ako ste uspešno predvideli ili nikakav ako niste imali sreće. 

Kako se uključuje u proces trgovine binarnim opcijama?

Sa binarnim opcijama, trgovci ne moraju da kupuju ili poseduju imovinu. Sredstva mogu biti roba (kao što su sirova nafta, srebro i zlato), valute i indeksi akcija. Neki brokeri takođe dozvoljavaju trgovanje kriptovalutama

Početak je lak. Treba da izaberete brokera, registrujete račun i odmah možete početi da trgujete. Iako je znanje o ovoj vrsti trgovine i dalje od važno da biste ostvarili uspeh, od vas se ne traži toliko opsežnog znanja kao kod drugih vidova trgovine. Uz to, čak i početnici mogu napredovati i birati između različitih vrsta binarnih opcija.

Opcije investiranja mogu biti jednostavnije i složenije. Za početak se držite jednostavnijih call and put opcija, a kako budete stekli iskustvo lako ćete preći na složenije opcije, gde možete ostvariti veće dobitke – uz veće rizike idu i bolje nagrade.

Poznat i ograničen rizik

Kada trgujete binarnim opcijama, odmah ste svesni koliko rizikujete i koliki će vaš potencijalni profit biti. Rizikujete samo iznos koji odaberete, bez obzira koliko je veliki ili mali. Pored toga, ne postoji rizik od leveridža, što znači da nećete izgubiti više od iznosa koji ste rizikovali u trgovini, za razliku od nekih drugih vrsta trgovine. Na ovaj način, spremni ste za potencijalne gubitke sve dok odlučite da uložite iznos koji je u okviru vaših mogućnosti. Ovo vas sprečava da izgubite više od onoga što možete sebi da priuštite.

U zavisnosti od odabranog brokera, možete trgovati već od 1 evra ili dolara. Neki brokeri će vam čak dati demo nalog sa kojim možete da vežbate, pre nego što uložite svoj pravi novac. 

Visok i brz povrat uloženog kapitala 

Kada investirate, jedan od vaših ciljeva je da dobijete visok povrat ulaganja (ROI). Zbog prirode većeg rizika binarnih opcija, prinosi su takođe obično veći. Prinos iznosi u proseku oko 60-90%, u zavisnosti od vašeg brokera. Brza stopa obrta takođe obezbeđuje brzu isplatu. 

Izbor brokera binarnih opcija

Kao što smo već spomenuli, trgovanje binarnim opcijama je bezbedno sve dok ste odgovorni i ne ulažete više nego što možete priuštiti da izgubite, kao kod svih drugih vidova trgovine. Jedan od najvažnijih i osnovnih načina za smanjenje rizika je odabir pravog brokera binarnih opcija, kakav je binaryoptions.com. Pošto je to platforma na kojoj ćete trgovati, morate da proverite sledeće:

  • Regulacija. Vaš broker mora da bude licenciran i regulisan. 
  • Softver za trgovanje. Lakoća upotrebe, brzina izvršenja i dobro dizajniran interfejs su od suštinskog značaja jer igraju vitalnu ulogu u vašem trgovanju. 
  • Demo/probni nalog. Ovo je važna karakteristika za testiranje softvera i upoznavanje sa njim, posebno za trgovce početnike.
  • Podrška klijentima. Pouzdana korisnička podrška pokazuje kredibilitet vašeg brokera. 
  • Depoziti i isplate. Provera brokera čiji minimalni iznos depozita i povlačenja vam odgovara je ključna.

Faktori koji utiču na rizik u trgovanju binarnim opcijama

Iako je trgovanje binarnim opcijama generalno bezbedno, takođe je važno uzeti u obzir različite faktore rizika. Ako je sigurnost vaše investicije jedna od stvari o kojima brinete, uzmite u obzir ove faktore koji utiču na rizik trgovanja:

  • Postavka trgovanja. Kvalitet, sistem i kontekst postavki su od vitalnog značaja za maksimiziranje mogućnosti povrata investiranog i zarade.
  • Tržišni uslovi. Proučite uslove na tržištu jer su izuzetno promenljivi. Ponekad mogu biti glatki i stabilni, dok su u drugim okolnostima veoma nepredvidivi.
  • Vremenski okvir. Dugoročne trgovine i turbo trgovine (trgovine od 5 minuta ili manje) nude različite vrste rizika. Na primer, grafikoni prikazani u kratkoročnim trgovinama mogu biti ograničeniji.
  • Ulažite odgovorno. Smanjite rizik kontrolisanjem visine ulaganja.

Kako ublažiti rizik u trgovanju binarnim opcijama

Trgovanje binarnim opcijama je generalno sigurno, ali to ne znači da je u potpunosti lišeno rizika. Uprkos premisi sve ili ništa, dobra vest je da postoje neke stvari koje možete učiniti da smanjite ovaj rizik.

Jedan od načina da uživate u sigurnosti u trgovanju binarnim opcijama je korišćenje licenciranog i regulisanog brokera. Ovo će vam pomoći da izbegnete prevare i sačuvate svoju imovinu. Takođe je dobra ideja da proučite tržišne uslove i vremenske okvire trgovine kako biste znali šta da očekujete ako učestvujete u trgovanju. Uz adekvatnu pripremu i istraživanje, trgovanje binarnim opcijama može biti profitabilno iskustvo.

admin

Read Previous

Šta znači tržišna niša i kako odabrati pravu

Read Next

Ruski narodni lekovi protiv anemije

One Comment

  • Sve su cesce situacije u saradnji sa strancima da ljudi zele da vas isplate u nekoj kriptovaluti. Postaje podjednako vredna kao i pravi novac, nego je nas narod i dalje nepoverljiv.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *