Da li su kupovne žitarice za bebe dobra hrana za bebu?

Žitarice za bebe su jedan od onih obroka koji slobodno možete da od prvog dana kupujete kao instant kaše i da mnogo brže i lakše spremite dečiji obrok. Razlozi za to su brojni, ali je činjenica da proizvođači imaju strogu kontrolu procesa proizvodnje tako da hrana za bebe bude zdrava i bezbedna za upotrebu. 

Svi oni roditelji koji ne veruju, treba da pročitaju ovaj tekst i saznaju puno detalja o pravilnoj ishrani bebe, olakšaju sebi i donesu najbolje odluke na temelju proverenih činjenica.

Poreklo domaćih žitarica je pod znakom pitanja

Kada se uvode žitarice za bebe prvi na spisku je pirinač, pirinčana voda i kašice koje se kasnije prave od njega.

Svakako je dobro kada se on obari i pažljivo izmiksa, spremi kao sveže jelo za vašu bebu. Ono što je problem je to što se ne zna poreklo i proces gajenja pirinča, a isto važi i za druge biljke koje će se koristiti kasnije.

Kada govorimo o domaćoj ishrani, najbolje bi bilo da hrana ima i domaće poreklo pored domaće pripreme. Meso, mleko, jaja, povrće i voće možemo dobiti od svojih životinja i uzgajati u baštama, ali je za mnoge namernice to prosto nemoguće, a pirinač je jedna od njih.

Dakle, u najosetljivijem uzrastu bebe, kao prvu hranu vi uvodite namernicu kojoj ne znate poreklo i uslove gajenja. Tako nešto se neće dogoditi kod instant žitarica za bebe!

Kupovne žitarice za bebe imaju kombinaciju sastojaka

Pored toga što se svaki korak u proizvodnji pomno prati, u finalni proizvod žitarica za bebe se dodaju i razni dodaci poput minerala, vitamina i probiotika pa bebin stomak mnogo bolje vari kupovne žitne kašice nego što je to slučaj sa domaće pripremljenim.

Za preradu se uzimaju najkvalitetnija zrna, sa plantaža koje imaju potvrde da ne koriste pesticide i koriste organsku proizvodnju. I tokom prerade su postavljeni visoki standardi, a njih prati pakovanje i čuvanje u optimalnim uslovima tako da se u svakoj kutiji nalazi najkvalitetniji proizvod na tržištu.

Uz to, kupovne kaše su raznovrsne, podeljene po uzrastu deteta pa se mogu kombinovati tako da mališanu bude interesantnije, a da pri tome uvek unese dovoljno hranljivih materija.

Kupovne kaše se lako spremaju

Žitarice za bebe se spremaju na različit kada posmatramo pripremu domaćih i kupovnih varijanta. Instant žitne kaše se pripremaju bez kuvanja, samo sa toplom vodom, a domaće žitarice se kuvaju, cede, blendiraju i tek tako pripremljene se mogu davati kao obrok.

Roditelji greše zato što kupovne žitarice za bebe koriste samo kada su van kuće i nemaju mogućnosti za pripremu jer, kada se sve sagleda, ovo je najzdraviji način da vaše dete započne dan. Jednostavno, iako su instant i kupovne, one su hranljive i kvalitetne za svakog mališana.

Žitarice ostaju sastavni deo jelovnika i kasnije. Dobro bi bilo da svi mi imamo jedan ovakav obrok, a navike se stiču u najranijim danima. Kupovne žitne kaše se lako vare, hranljive su i izvor svega neophodnog za pravilan rast i razvoj bebe.

Da li vaša beba voli kupovne kaše? Ima li omiljeni ukus?

mateo

Read Previous

Gel lak za manikir kakav zaslužujete

Read Next

Zbog čega je moja internet konekcija tako spora?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *