Gel lak za manikir kakav zaslužujete

gel-lak-manikir-žuta-šolja

Nije tajna da su negovane ruke jedno od obeležja ženske lepote. Savršeni manikir na noktima doprinosi finom izgledu ruke, koja izgleda otmeno i elegantno. 

Kada je reč o manikiru opcija je mnogo – neke žene ga rade u udobnosti svog doma, dok druge posao prepuštaju profesionalcima. Manikir u kućnoj radinosti zahteva vreme, a žene nakon oblikovanja nokta uglavnom koriste klasične, tradicionalne lakove, koji su se dugo koristili i u profesionalnim salonima. Međutim, pojava gel lakova je istisnula klasične, a u nastavku ćemo objasniti i zbog čega su tako brzo zadobili mestu na tronu umestnosti bojenja noktiju!

Problemi sa klasičnim lakovima za nokte

Tradicija bojenja noktiju datira čak 3000 godina p.n.e, iz drevne Kine, a klasični lakovi za nokte prisutni su na tržištu od 1920ih godina. Popularnost su zadobili u Americi i Francuskoj, odakle su se proširili na ceo svet. Najkorišćenije boje bile su crvena i prozirna.

Iako su se klasični lakovi za nokte godinama usavršavali, neki nedostaci nikada nisu uspeli da se prevaziđu. Bez obzira da li koristite lak sa polica drogerije ili skupi dizajnerski, njegovo nanošenje ponekad zna da bude mučno. Četkica ostavlja pruge (izrazit problem sa mlečnim nijansama), premaz je nejednak, zahteva nekoliko slojeva, sporo se suši i lako oštećuje. 

Doživeli ste nekad da uništite netom nalakirani nokat? Znate koliko je frustrirajuće iskustvo, umesto produženog spa rituala, lakiranje noktiju se često pretvori u nervozu. Nakon nanošenja klasičnog laka sedite nepomično i pokušavate da ne dodirujete ništa. Nepažljiv pokret može upropastiti sav vaš trud. Čak i kada je lak osušen i nanet top coat, velika je verovatnoća da će njegove ivice izbledeti kroz dan ili dva, bez obzira koliko čuvate ruke.

Revoluciju u svetu manikira izazvala je pojava gel lakova za nokte. Prvi je patentiran davnih 1980ih godina, a formula se vremenom usavršavala. Krajnji rezultat su hiljade nijansi blistavih boja, otpornih na oštećenja i krzanje, koje se suše za svega 1 minutu!

Hajde da vidimo po čemu je gel lak za nokte toliko specifičan i zašto ga žene širom sveta obožavaju:

Karakteristike gel lakova za nokte

Gel lakovi za nokte imaju formulu koja je prilično otporna, a kada ih nanesete nećete imati potrebu da ih uklonite tokom naredne 3 do 4 nedelje (sem u slučajevima kada samoinicijativno želite da promenite boju ili dizajn na noktima).

Evo nekih od glavnih karakteristika gel lakova za nokte:

  • Zaštitno pakovanje – Pakovanje gel laka je slično tradicionalnom laku za nokte i direktno se nanosi sopstvenom četkicom. Međutim, zbog odnosa svetlosne polimerizacije, spoljašnjost bočice gel laka mora biti obojena kako bi se sprečio prenos svetlosti.
  • Bezbedan za upotrebu – Gel lak za nokte je netoksičan, nema ukus i ne zagađuje životnu sredinu, jer se pravi od sirovina dobijenih od prirodne smole drveta.
  • Dostupan u širokom spektru bojaPonuda gel lakova za nokte uključuje veliki broj boja i nijansi – boje su intenzivne, imaju odličnu pokrivnu moć i neodoljiv sjaj. Boja i sjaj gel laka za nokte ne blede ni nedeljama nakon nanošenja.
  • Lako nanošenje – Gel lak za nokte se lakše nanosi nego klasični lakovi. Četkica je savršeno prilagođena nokatnoj ploči – dobićete savršenu boju u svega dva poteza ruke.
  • Brzo sušenje – Suši se pod svetlom UV lampe, nakon čega se “zaključava” na noktu i ostaje tu nepomično nedeljama. Za sušenje je potrebna svega 1 minuta, nakon čega možete nastaviti da koristite ruke, bez rizika od oštećenja boje.
  • Pogodan za umetnost iscrtavanja noktiju – Gel lak za nokte je zbog osobine brzog sušenja naročito popularan kod ljubiteljki komplikovanih i zahtevnih šara na noktima. Obzirom da se suši za 1 minut, moguće je koristiti više boja, sa sušenjima između, bez rizika od razlivanja.
  • Dugotrajan i otporan na oštećenja – Sa gel lakovima za nokte ćete zaboraviti na oštećenja. Neće biti iskrzalih ivica ili do pola oljuštenog laka koji daju neuredan izgled. Uklonićete ga jednako savršenog kao kada ste ga naneli.
  • Štiti vaše prirodne nokte – Uprkos zdravoj ishrani bogatoj proteinima, vaši nokti se stalno lome? Gel lak dozvoljava noktima da dišu i idealan je za žene sa slabim noktima sklonim krzanju i lomljenju. Omogućiće vam da vaši prirodni nokti porastu, jer će ih ojačati i zaštititi.
  • Jednostavno uklanjanje – Nove formule gel lakova pomirile su najbolje iz oba sveta – trajnost gel laka i lakoću uklanjanja klasičnog laka za nokte. Danas su na tržištu dostupni gel lakovi koje ćete moći da uklonite brzo i jednostavno, baš kao i klasične. Nećete morati da držite nokte namočene u acetonu desetinama minuta kao nekada ili da idete u salon zbog uklanjanja. Dovoljne su vam vata i aceton.

Gel lakovi za nokte su pojednostavili i skratili vreme potrebno za savršeno izmanikirane nokte, koji su oduvek bili jedna od važnih interesnih sfera ženske lepote. Nakon što ih probate, u potpunosti ćete zaboraviti na klasične lakove i prepustiti se čarima dugotrajnih i prelepih gel noktiju.

Srbijanka Stanković

Read Previous

Šta znače specifikacije pametnih telefona: Objašnjenja osnovnih karakteristika

Read Next

Da li su kupovne žitarice za bebe dobra hrana za bebu?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *