Saveti za opremanje gejming sobe u kojoj ćete zaista uživati

Gejmerski sto

Uređenje enterijera stana je samo po sebi komplikovan posao koji iziskuje velika novčana ulaganja i dosta vremena posvećenog biranju komada nameštaja i sve potrebne opreme.

Kada se radi o opremanju gejming sobe, situacije je još komplikovanija zato što se morate detaljnije udubiti u performanse proizvoda i razmotriti koji prodavac nudi najbolji odnos kvaliteta i cene.

Pa ipak, adekvatna oprema, nameštaj, dekoracija i osvetljenje čine celokupan doživljaj igranja igrica i pravi gejmeri uživaju u opremanju svoje sobe zato što znaju da ih čeka fenomenalan prostor namenjen isključivo njihovom omiljenom hobiju.

U nastavku teksta pročitajte naše savete kako možete urediti gejming sobu tako da ona bude savršeno mesto za vas i vaše prijatelje.

Najbolja oprema za odličan performans tokom igranja

Svi znamo koliko je u današnjem svetu gejminga važno imati kvalitetnu opremu koja će zajedno sa vašim skill-om učiniti da postignete najbolje rezultate bilo da se radi prelaženju kampanja ili preferirate online igru.

Svi znamo koja je neophodna oprema za uživanje na visokom nivou tokom igranja igrica, ali pročitajte nešto više o bitnim specifikacijama kako bi i sami lakše napravili izbor prilikom kupovine.

#1 Monitori za odličan vizualni doživljaj

Kvalitetan doživljaj tokom gejminga prosto je nemoguće postići bez adekvatnog ekrana koji će vam na najbolji način prikazati sliku i uvesti vas u virtualni svet.

Najbitnije karakteristike na koje morate obratiti pažnju prilikom kupovine jesu:

  • veličina ekrana;
  • vreme odziva;
  • vrsta panela.

Prilikom odabira veličine monitora obratite pažnju na to koliko će on biti udaljen od igrača, kao i koliko će gejmera u svakom trenutku boraviti ispred ekrana. Veličina monitora se meri prema dužini dijagonale odnosno u inčima.

Vreme odziva je veoma važno u brzim online partijama poznatih igara i odnosi se na vreme reakcije ekrana nakon zadavanja komande. Još se zove i vreme stvaranja slike, dok su kvalitetni monitori oni koji imaju vreme odziva između 1 i 5 milisekundi.

Potrebno je napraviti razliku između dva tipa panela, a to su TN (Twisted Nematic) i IPS (In-Plane Switching). IPS omogućava isti kvalitet slike bez obzira iz kog ugla posmatrate, dok je i vreme odziva znatno brže.

#2 Tastature i miševi – bolja kontrola tokom igre

Tastautre i miševi su za razliku od monitora veoma značajni za bolju kontrolu tokom igranja igrica.

Tastature pružaju veću preciznost naročito ako je detekcija klika na visokom nivou i postoji prepoznavanje istovremenog pritiska više tastera. Kvalitetni miševi prepoznaju se kao lagani, brzi i precizni u radu.

Kada su u pitanju tastature i miševi, možete birati one žičane i bežične, kao i modele različite po dizajnu kako bi ih savršeno uklopili u ostatak enterijera.

#3 Gejmerske stolice i stolovi za komforniji užitak

Komfor tokom igranja igrica je jedna od stavki koja je značajna svakom gejmeru koji veliki deo dana provodi ispred ekrana, bilo da je to iz hobija ili profesionalno.

Gejming stolice su udobne i i pružaju odličnu podršku za leđa, ruke i vrat, pa će tako vaš celokupan fokus moći da bude usmeren na samu igru. Stolovi su sa druge strane dizajnirani tako da možete smestiti svu potrebnu opremu.

Stolice i stolove možete nabaviti u kompletu i dobiti jednu kompaktnu celinu u kojoj ćete uživati.

Gejmerska soba miš tastatura monitor

Odlično osvetljenje za sjajan doživljaj

Najčešći izbor gejmera za opremanje sobe po pitanju osvetljenja jeste LED tehnologija. Njena prednost ogleda se u mogućnosti doziranja tona osvetljenja i manjem utrošku energije.

Takođe, postiže se i bolji vizuelni efekat i jednostavnije usmeravanje osvetljenja. Omogućite manipulaciju svetlom tako što ćete podesiti kvalitetne roletne koje ćete podizati i spuštati prema potrebama.

Budite izloženi više ili manje spoljnoj svetlosti prema vašem raspoloženju i zahtevima igre.

Zvučna izolacija takođe igra značaju ulogu

Zvučna izolacija podrazumeva se na dva nivoa i to kada se radi o lokalnom zvučnom izolatoru kao što su slušalice i sobnoj izolaciji.

Kvaitetan par slušalica omogućava vam da se fokusirate na audio signale iz igre i tako svu pažnju usmerite na naredni potez. Pored ove gejmerske opreme, ugradite i sobnu izolaciju kako bi zvuk mogli pojačati do maksimuma i istovremeno ostaviti ukućane da uživaju u miru.

Dekoracija i udobnost za sve goste

Dekoracija gejming sobe je zaista nešto što se svakome ostavlja na ličnu odluku kako će obaviti ovaj deo uređenja. Na nama je samo da damo određene predloge i možda vam tako pomognemo.

Ono što bismo mi izdvojili kao odlične predloge za dekoraciju:

  • gejming posteri;
  • gejming igračke;
  • dekorativne police za odlaganje stvari;
  • okrečite prostoriju u boju koja vas najbolje podstiče.

Mislite i na udobnost svih gostiju koji će zajedno sa vama uživati u poslednjim naslovima video igara i učiniti zabavu kompletnom. Nabavite udoban kauč, fotelje, lejzi begove, smestite se i zabava može početi!

Potrudili smo se da vam damo što više korisnih saveta i približimo mogućnosti koje nudi kvalitetno uređena gejmerska soba. Istražite navedene proizvode, prilagodite se sopstvenom budžetu i napravite sjajan prostor za celodnevnu zabavu samostalno i sa prijateljima!

mateo

Read Previous

Kako ostvariti pravo na naknadu štete usled saobraćajne nesreće?

Read Next

Na šta treba da obratite pažnju kad angažujete sudskog tumača

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *